Nieuws

23/12/2018

Welkom 'Toto Jr' de horsesimulator

De horsesimulator, door Equiphys bijgenaamd “Toto Jr”, is een mechanisch paard die je zelf in beweging brengt. Als ruiter hebben we geleerd om mee te bewegen met de bewegingen van het paard…maar hoe beweegt het paard? En hoe moet jij dan bewegen? Trainers roepen vaak “zit rechtop”, “diep zitten”. Maar hoe doe je dat?

In contrast met een elektronische simulator die alle bewegingen van het paard nabootst, moet je op “Toto Jr” de paardensimulator zelf de beweging uitvoeren met je zit. Als je het niet juist doet zal het gewoonweg niet lukken. Je wordt dus onmiddellijk met je neus op de feiten gedrukt! Hierdoor word je bewust van je eigen lichaamsbeweging, coördinatie en evenwicht. Want als je scheef zit, dan gaat Toto Jr scheef hangen. En als je teveel met je bekken beweegt dan schuift het zadel op zijn nek. Zit je in stoelzit? Dan krijgt Toto een holle rug. Toto is heel erg confronterend en spreekt meer dan 1000 woorden.

Wat is het voordeel om te trainen op Toto Jr?

toto jr

Je krijgt als ruiter zeer waardevolle informatie over het effect van je hulpen omdat de paardensimulator exact doet wat je van hem vraagt. Toto Jr zal je met gemak helpen om je evenwicht en verkeerd aangeleerde gewoontes te veranderen.

Een ander groot voordeel is het feit dat de Joëlle, Equipilates Biomechanics Trainer & Kinesitherapeute, de houding van de ruiter op elk moment tijdens de training kan corrigeren. Naast de simulator kan je een volledige fysiotherapeutische screening met functionele testen ondergaan om te bepalen wat je werkpunten zijn. Welke zijn je stijve gewrichten? Welke spieren moeten er versterkt worden? Dankzij specifieke huiswerk oefeningen op de mat en de bal, kan je thuis verder trainen zonder je paard te belasten. De simulator geeft de mogelijkheid om je rijvaardigheid, houding, timing en conditie te verbeteren.