Theorie en kennis, fundament voor de praktijk

CLINICS & WORKSHOPS

Equiphys verzorgt leuke en zeer leerzame workshops bij jullie op stal. Tijdens deze workshops leren jullie alles wat belangrijk is om een goede ruiter te zijn. Hoe het menselijk lichaam in elkaar zit en functioneert, ruiterbiomechanica, maar vooral ook bewustwording van hoe je eigen balans is en waar de knelpunten zich in je lichaam bevinden. Dit bewustzijn wakkert de honger aan om meer aan je eigen houding te willen werken. Jullie leren waarom het belangrijk is dat de ruiter goed in vorm moet zijn en wat voor invloed een ruiter training kan hebben op de prestaties tijdens het paardrijden. Er wordt ook aandacht gegeven het bewegingspatroon van het paard, de pasvorm van het zadel voor ruiter & paard, en het belang hiervan.


De workshops bestaan uit verschillende onderwerpen. Op deze pagina ontdek je de verschillende standaard aanbiedingen. Heb je een creatief idee en wil je een eigen formule voorstellen? Dat kan, stuur ons een mailtje met je voorstel en we bekijken wat de praktische mogelijkheden zijn. Alle prijzen zijn exclusief km vergoeding.

 

clinics 1

Toto Jr modules

BALANS & BEWUSTWORDING

clincs 2ZITLES & RUITERANALYSE OP TOTO JR

Wat? Houding & zitles op Toto Jr + biomechanisch onderzoek. Voor meer info lees je hier verder.....
Inhoud: Dit zijn individuele sessies van 45min per persoon. Eenieder krijgt een tijdstip aangewezen. Je krijgt een speciaal Equiphys trainingsjasje aan met markeerders en start met een houdingstest op Toto Jr in stap, draf en galop. Je zal meteen voelen waar je zwakke punten zijn en hoe je ze moet corrigeren. Vaak hebben we geen idee van wat we met ons bekken doen, of hoe we compenseren met onze schouders en armen. Met Toto Jr word je er meteen van bewust gemaakt. Je kan je eigen zadel meenemen of ervoor kiezen in onze zadels te rijden.
Aantal deelnemers: min 4 tot max 8 per dag
Duur: 45min
Kostprijs: op aanvraag

 

 

clinics 3THEORIE & PRAKTIJK RUITERBIOMECHANICA + ZITLES OP TOTO JR

Wat? Theorie en praktijk in groep met daarna individuele les 30min pp op Toto Jr.
Inhoud: We starten met 2u groepsles theorie biomechanica van paard en ruiter inclusief bespreking Equipilates oefeningen. Na de groepsles volgen er individuele sessies van 30min per persoon op Toto Jr. Je krijgt een speciaal Equiphys trainingsjasje aan met markeerders en start met een houdingstest op Toto Jr in stap, draf en galop. We oefenen op je houding. Je zal meteen voelen waar je zwakke punten zijn.
Aantal deelnemers: 8 per dag
Duur: Volledige dag
Kostprijs: op aanvraag

Te paard modules

HOUDING & SYMMETRIE

RUITERANALYSE TE PAARD

clinics 4 clinics 5

Wat? Ruiteranalyse te paard. Voor meer info lees je hier verder.....

Inhoud:  Dit zijn individuele sessies van 1u. Eenieder krijgt een tijdstip aangewezen. Je krijgt een speciaal Equiphys trainingsjasje aan met markeerders en start met een houdingstest op je paard. Er wordt tevens een functionele symmetrie screening gedaan naast het paard (op de massagetafel). Er worden foto’s genomen van je houding ter visualisatie van je werkpunten. Vervolgens krijg je les in verticale balans training, incl gebruik van de Franklin ballen en Equibands met oefentips om je symmetrie te verbeteren.
Aantal deelnemers: 6 per dag 
Duur: 1u
Kostprijs: op aanvraag

 

 

clinics 6ZITLESSEN TE PAARD 

Na de ruiteranalyse kunnen er vervolg zitlessen geboekt worden. Voor meer info lees je hier verder....
Aantal: Binnen radius van 30km 1 pers
Binnen radius van 30km tot 50km vanaf 3 pers
Verder dan 50km vanaf 5 pers
Duur: 45min
Kostprijs: op aanvraag

 

 

VIDEO ANALYSE TE PAARD

clinics 7 clinics 8

Wat? Videoanalyse te paard. Lees meer op de pagina "videoanalyse te paard".

Inhoud:  Dit zijn individuele sessies van 1u30. Eenieder krijgt een tijdstip aangewezen. De ruiter video-analyse is een objectieve controle van je rijtechniek en het bewegingspatroon van jouw paard die geanalyseerd wordt aan de hand van slow motion-videobeelden en de Quintic Biomechanics Software. De video-analyse is diepgaand en voor sommigen een confronterende eye-opener. Dankzij deze bewustwording kan een positief groeiproces plaatsvinden.
Aantal deelnemers: 4 per dag 
Duur:   1u30
Kostprijs: op aanvraag

Flexchair modules

COÖRDINATIE & MOBILITEIT

clinics 9FLEXCHAIR TRAINING

Wat: Praktijk houding & zit op de flexchair + equipilates oefeningen. Meer info op de Flexchair pagina.
Inhoud: Dankzij de Flexchair stabiliteitstraining, gecombineerd met een biomechanisch onderzoek, krijg je inzicht in je sterke en zwakke punten. Met praktische tips en oefeningen kan je aan de slag om je houding te verbeteren.
Aantal deelnemers: 8 per dag
Duur: 45min pp
Prijs: op aanvraag

Combi modules

2 VLIEGEN IN ÉÉN KLAP

clinic 10COMBI RUITERANALYSE OP TOTO JR & ZITLES TE PAARD

Wat? Individuele screening ruiter symmetrie & functionele bewegingstesten + 30min zitanalyse op Toto Jr. Je wordt fysiotherapeutisch onderzocht op bewegingsbeperkingen en asymmetrie. Je krijgt een speciaal Equiphys trainingsjasje aan met markeerders en start met een houdingstest op Toto Jr. We oefenen op je houding. Je zal meteen voelen waar je zwakke punten zijn. 1e les te paard: ruiter symmetrie & verticale balans training adhv Franklin ballen en Equibands. Duur: 30min
Aantal deelnemers: 4 tot max 6
Duur: Volledige dag
Kostprijs: op aanvraag

 

 

clinics 11COMBI FLEXCHAIR & ZITLES TE PAARD

Inhoud: ‘s Morgens starten we met de flexchair sessies. Iedereen komt na elkaar een half uur op de flexchair trainen. In de namiddag krijgt iedereen een half uur les op eigen paard om de aangeleerde bewegingen op het paard uit te voeren. Er wordt eveneens met de Franklin ballen en Equibands gereden.
Aantal deelnemers: 4 tot max 6
Duur: 60min
Kostprijs: op aanvraag

 

 

clinics 12COMBI THEORIE & PRAKTIJK RUITERBIOMECHANICA + ZITLES TOTO JR + ZITLES TE PAARD

Wil je graag een totaalpakket? Dit kan door een tweedaagse clinic te organiseren. Dag één krijg je de theorie ruiterbiomechanica in groep met daarna individuele screening op Toto Jr. De tweede dag krijg je zitles rekening houdende met de waargenomen werkpunten van de dag ervoor.
Inhoud: verticale balans training adhv Franklin ballen en Equibands.
Deelnemers: 6
Prijs: op aanvraag

In een notendop

Heb je interesse om een clinic te organiseren? Contacteer ons om de mogelijkheden te bespreken.

De tarieven zijn incl. 21% BTW en exclusief km vergoeding (en hotelkosten bij grote afstand van het praktijkadres).

Indien gewenst kan een factuur opgemaakt worden.

Maak een afspraak