Toto Jr

ZITLESSEN op de simulator

De paardensimulator, door Equiphys bijgenaamd “Toto Jr”, is een mechanisch paard dat je zelf in beweging brengt. In contrast met een elektronische simulator die alle bewegingen van het paard nabootst, moet je op “Toto Jr” zelf de beweging uitvoeren met je zit.

Als je het niet juist doet zal het gewoonweg niet lukken. Je wordt dus onmiddellijk met je neus op de feiten gedrukt! Hierdoor word je bewust van je eigen lichaamsbeweging, coördinatie en balans.

Toto Jr heeft een hele soepele rug die meedraait met je gewicht. Als je scheef zit, of als je asymmetrische spierkracht of stijfheid hebt, dan voel je dat doordat Toto Jr scheef gaat hangen.

Door de spiegels vóór en naast je kan je zien hoe je met je houding compenseert. Heb je een stuwende zit en beweeg je teveel met je bekken? Dan schuift het zadel op zijn nek. Zit je in stoelzit? Dan krijgt Toto een holle rug. Toto is heel erg confronterend en spreekt meer dan 1000 woorden.

Wat is het voordeel om te trainen op Toto Jr?

Als ruiter hebben we geleerd om mee te bewegen met de bewegingen van het paard…maar hoe beweegt het paard? En hoe moet jij dan bewegen? Trainers roepen vaak “zit rechtop”, “diep zitten”. Maar hoe doe je dat?

Dankzij Toto Jr krijg je als ruiter zeer waardevolle informatie over het effect van je hulpen omdat de paardensimulator exact doet wat je van hem vraagt. Toto Jr en de begeleiding van Joëlle zal je helpen om verkeerd aangeleerde gewoontes te veranderen.

Heb je een zware val gehad met je paard en ben je nu wat angstig om te rijden? Dan kan je je zelfvertrouwen terugvinden op Toto Jr. Door je lichaam en ademhaling te leren controleren kan je ook je emoties controleren en de angst de baas zijn!

Hoe boek je een sessie in?

Wil je gewoon eens kennismaken en kijken wat Toto voor jou kan betekenen? Dan kan je een proefsessie van 30minuten boeken en we doen alles op jouw tempo. Wil je echter doelgericht aan je houding werken? Start dan je training met een bewewegingsscreening en volg ons coachingstraject.

In een notendop

Proefles: 30 min

Kostprijs proefles: €35

Zitles losse beurt: 60min

Kostprijs losse beurt: €60

Locatie: in onze studio of clinic op locatie

De tarieven zijn incl. 21% BTW en exclusief km vergoeding. Alle rekeningen zijn te betalen op de dag van de consultatie, dit kan ook met bancontact. Indien gewenst kan een factuur opgemaakt worden.

Maak een afspraak