Equiphys, uw partner voor ...

EEN ZADEL OP MAAT

Een zadel draagt bij aan het welzijn van uw paard. Besparen op een zadel is een valse besparing. Uw paard wordt er het slachtoffer van en u zult uw uitgaven aan dierenarts en osteopaat zien oplopen. Bij Equiphys kunt u terecht voor een duurzaam zadel op maat en een professionele opvolging.Ontdek ons gamma

ZADELS | ACCESSOIRES | ZADELDEKJES & BONTJES

BEKIJK ONS GAMMA
+
BEKIJK ONS GAMMA

ACCESSOIRES

BEKIJK ONS GAMMA
+
BEKIJK ONS GAMMA

ZADELDEKJES & BONTJES

Simply the best

KENMERKEN ALBION

albion

Albion zadels zijn eersteklas Engelse zadels en de n° 1 in de UK. Het unieke ontwerp en de engineering van de Albion boom onderscheidt dit zadel van alle andere concurenten.

Albion, zadels op maat, zijn gedurende 30 jaar door ontwikkeld door Paul en Sherry Belton tot wat ze nu zijn, één van wereld’s toonaangevende zadelmerken. Professionele dressuurruiters over de hele wereld rijden op een Albion zadel (Hans Peter Minderhoud, Laura Tomlinson, Emile Faurie, William Fox-Pitt, enz).

Albion maakt haar zadelbomen zelf volgens de hoogste Britse kwaliteitsstandaard. Hierdoor kan Albion een heel breed assortiment aanbieden, wat hen een voorsprong geeft op veel andere leveranciers die hun zadelbomen vaak aankopen.

Uniek en typerend voor Albion zijn de Adjusta tree en Platinum boom. De Adjusta tree is een verstelbare voorboom, waardoor de boommaat aangepast kan worden. De Platinum heeft een verwisselbare voorboom, hierdoor kan een andere boommaat in het zadel worden geplaatst.

De Albion boom is vervaardigd van hout en verstevigd met verenstaal. Hierdoor worden de bewegingen van het paard beter doorgegeven aan de ruiter. De kussens zijn gevuld met echte schapenwol en zijn gemakkelijk aanpasbaar.

De zadels van Albion kenmerken zich door hun goede pasvorm en comfortabele zit, die garant staan voor veel rijplezier en optimale rijprestatie.

KENMERKEN FAIRFAX

fairfax

Fairfax zadels zijn ontworpen door professionals voor professionals.

Het team achter deze zadels combineerde in het ontwerp de expertise van internationaal rijdende ruiters, zadel-pas inzichten en technische onderzoeksmethodes zoals het Novel zadeldruksysteem. Het aanpasbare kopijzer is een van de vele aanpassingsmogelijkheden welke een professionele zadelpasser kan gebruiken om de pasvorm voor elk individueel paard te bereiken.

De perfecte pasvorm is verzekerd met een speciaal voor dit doel ontworpen boom. Deze is verstelbaar door middel van 7 breedte-opties, in halve breedte maten. De boom is gemaakt van hoogwaardig polymeer, wat de boom tegelijk duurzaam en licht van gewicht maakt.

Uitgebalanceerde panelen met een breed draagvlak zorgen voor gelijkmatige verdeling van het gewicht over de rug van het paard, terwijl het comfort van het paard verzekerd wordt met 100% Britse wol. Daarnast kunnen de singesltoten aangepast worden aan de eisen van het paard met het unieke ‘tripe-billet-system’.

Fairfax zadels zijn afgemaakt met het zachste kalfsleder van Engelse kwalitiet.

KENMERKEN KENT & MASTERS

km

De Kent and Masters zadels behoren tot de familie van de Fairfax zadels. Dit is het perfecte zadel voor de recreatieve ruiter en voor jonge paarden die nog van pasvorm zullen veranderen.

Dit zadel heeft een hele goede prijs/kwaliteit verhouding en kenmerkt zich door zijn verwisselbaar kopijzer en goede ligging. Dankzij de vele opties kan dit zadel gemakkelijk aan de meeste paarden aangepast worden. Er kan gekozen worden voor een uitvoering voor paarden met een hoge of lage schoft.

Kent and Masters zadels zijn gebouwd op een bijna onverwoestbare kunstsofboom, de Sima tree. Op deze boom zit een levenslange garantie! De kussens zijn opgevuld met Engelse schapenwol en tevens makkelijk aanpasbaar.  • 160x100-1
  • 160x100-2
  • 160x100-3
  • 160x100-4
  • 160x100-5